Aging (in the right) place

Jag har gått på många seminarier sen jag kom hit. En massa spännande på alla möjliga och omöjliga håll av universitetet. Nyligen fick jag lyssna på en provföreläsning av Eric Jutkowitz. Han är hälsoekonom och håller på att avsluta sina doktorandstudier, men har redan en diger och imponerande artikellista på ResearchGate (62 stycken…) Han beskrev vad man ska tänka på under design och genomförande av randomiserade kontrollerade studier så att det ska kunna gå att göra hälsoekonomiska analyser i efterhand. Han delade med sig av många tänkvärda detaljer. Provföreläsning? Jo det är en del i rekryteringsprocessen av all ny personal, och alla som lyssnade fick lämna in omdöme efteråt. Oavsett om det blir anställning eller ej, så var det mycket lärorika 60 minuter. Jag har som sagt lyssnat på många seminarier, men nu är det min tur att vara aktiv. Seminarieserien ”The issue is…” är egntligen mest foksuerad på interventionsstudier, men tar ibland upp andra ämnen av allmänintresse för flera. Aging-in-place är ett väldigt tydligt mål här för många forskningsprojekt, så att kritisera det lite grand känns lite smånervöst… Nåja, jag hoppas kunna berätta om mina resultat från avhandlingen, problematisera kvarboendeprincipen och få lite input på min intervention i vardande… -Iiihhh!!