Att födas in i och formas av ett sammanhang

Baltimore är på många sätt kontrasternas stad. Framgång och tragedi, lycka och outsäglig sorg, möjligheter och förutbestämda öden. Framgångsrika blanka, universitetsbyggnader blandas med riktigt ruffiga bostadsområden. Barn räddas till livet på kirurgen efter en bilolycka, ungdomar dör i överdos och gängvåld. Vackra, lummiga, naturområden och havet som fylls av alltmer plastsopor. Detta griper mig. Varje dag. Dessa kontraster. Dessa olika levnadsöden som tillfälligt korsas på överggångsställen och i mataffärer men som inte har någonting gemensamt. Jag har på sistone snubblat över flera tankeväckande texter som handlar om detta. En tecknad serie, en artikel i söndagsbilagan på Washington Post och en skönlitterär bok. Om du har möjlighet – läsa allihopa. Du kommer inte vara oberörd.

LÄS hela serien här!

Life, Death and Demolition – East Baltimore rowhouses – Washington Post av Steven Hendrix – Läs och se bilderna här!

Och så slutligen romanen som heter “The Other Wes Moore”. En ung man läser ett inlägg i Baltimore Sun. Det handlar om honom själv och att han fått ett prestigefyllt stipendium till Oxford University. På samma sidan ser han en artikel om ett inbrott i en smyckesaffär som slutade med att en polis och en en vakt dödas. Mannen som dömts för mordet hette Wes Moore. Precis som han själv! En bok om två öden i samma stad, om hur vi föds in i olika sammanhang…

Läs mer om boken här!

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt