GSA – en favoritkonferens

Som volontär för centrat fick jag möjlighet att åka med på Gerontological Society of America, GSAs, årliga konferens, denna gång i New Orleans. Konferensen alternerar runt på 4-5 orter i USA och förra gången den var i New Orleans, 2013, var första gången jag deltog. Då, för tre år sedan fick jag möjligheten att träffa Laura Gitlin för första gången. Då med darriga ben och efter introduktion av min dåvarande handledare, tog jag mod till mig och frågade om en eventuell postdok skulle kunna vara möjlig hos henne i Baltimore. Och dethär året, 2016, åkte jag iväg på hennes uppdrag såsom postok på centrat. Tänk vad saker kan falla väl ut ibland 🙂

img_2891

img_2876

Trevlig middag med Tove och Björn från CASE i Lund och Frank Oswald från Frankfurt.

Detta var alltså tredje gången för mig på GSA – och jag är hooked! Jag gillar verkligen denna konferens! Egentligen svårt att säga varför… Men trots att den är så stor är det lätt att stöta på de människor man vill stöta på. De allra flesta är glada för att snacka om man tar kontakt och positiva till alla form av samarbete eller idéskapande. Även om ämnet är brett så har det funnits mycket inom mitt lilla smala område av gerontologin – miljögerontologi – att lyssna på. Sen blir jag väl helt enkelt lite starstruck också av att få träffa och lyssna på de där “stora namnen” som jag annars bara läser artiklar av. Löjligt, jag vet, men härligt iallafall 🙂

I år arbetade jag mest i centrats bås och gjorde reklam för centrats sommarskola, lediga postdoktjänster, en MOOC om demens som centrat håller i. Kul att se hur många nydisputerade som tog kontakt för att höra om chanserna för jobb. I USA verkar det som att man förväntas flytta till ett nytt universitet efter doktorandtiden för att göra en postdok och sedan flytta igen för en “tenure position” på ytterligare ett universitet. Eftersom doktorand, eller iallafall postdok tiden ofta sammanfaller med småbarnsperioden så verkar det vara ett pussel att hitta en stad/universitet som passar även för respektives karriär.

img_2868 img_2881

New Orleans, eller NOLA, verkar vara en fantastiskt spännande stad. I år bodde jag på ett supermysigt B & B som jag och Cecilia hittade förra gången vi var här. Crecent City Guest House, precis i utkanten av French quarter. Konferensen låg precis i andra änden av French quarters, så det blev en mysig morgonpromenad varje dag. Så även om jag bara stannande just för konferensen, så fick jag lite NOLA-känsla iallafall.

img_2840 img_2867

Nu e vi många som väntar med spänning på besked för nästa GSA-konferens som dessutom är en internationell gerontologisk konferens IAGG. 15/12 så får vi veta om det blir besök till San Fransisco i juli 2017. Och blir det det, då dockar hela familjen på. Västkusten vill vi ju också utforska!

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt