Rensar ut och lämnar över

Nu är det ungefär en månad kvar till midsommar. Och semester. Semester mellan mina två jobb. Snart slut på adjunktandet med undervisning på Arbetsterapeutprogrammet och forskning i gruppen ”Delaktighet, åldrande och vardagsliv”. Sen startar nästa jobb, två år som postdoc på Johns Hopkins University i Baltimore. Det känns fortfarande overkligt, att jag och familjen om några månader har vår vardag och verklighet på en helt annan plats, i ett annat sammanhang.

Idag på jobbet blev det lite mer verkligt, när jag lämnade över kursansvaret för en av mina kurser till en kollega. För att det skulle kännas riktigt ordentligt, fick jag tömma ut och slänga lite pärmar också. Behöver jag dethär igen, om 2 år när jag kommer hem? Jag är exceptionellt bra på att slänga saker! Det är definitivt en frigörande process för mig, och idag behövde jag nog det, för återvinningstunnan fylldes snabbt.