Snow day och 100-årsjubileum

Igår höll universitetet stängt pga snöovädret. I en hel vecka hade det pratats på nyheterna om en snow blizzard som skulle passera bla Maryland. Hos oss skulle det bli 8-12 inches snö. Nu blev det inte så mycket snö, knappt en decimeter. Men det var tillräckligt för att både universitet och barnens skola tog en ”snow day” och stängde verksamheten. Tydligen är det vanligt här. Barnens skola stänger om det är mer än 3 cm snö på vägarna där skolbussarna behöver köra (utan vinterdäck). Van vid svenskt väder och mentaliteten ”Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” så känns detta något överdrivet. Men här i Maryland verkar det kunna komma mycket snö på kort tid, och dessutom ligger den sällan mer än några dagar (det var inte längesedan vi hade över 20 grader varmt…) Så kanske är det inte så dumt att stänga ner vissa verksamheter och satsa på snöröjning och framkomlighet till änu viktigare verksamheter som sjukhus och sånt. Nåja, familjen fick en skön dag i snön med vinterns första riktiga pulkaåkning och idag tar jag mig till jobbet igen.

Såhär svårt var snöläget utanför köksfönstret

I dagarna firas också 100-årsjubileet av yrket och ämnet arbetsterapi i USA. På Twitter hittar man mycket intressant under #OTcentennial, och snart, snart ska jag på spännande arbetsterapikonferens i Philadephia. Försöker för tillfället kontakta en del kollegor som jag läst många artiklar av som jag hoppas kunna få lite prattid med där. Vi får väl se hur det går. -Visitkort?! Jag har inga visitkort, borde jag det?.. På sätt och vis känns det lite gammeldags. Jag har tryckt upp kort vid Lunds universitet två gånger. Minsta beställningen var 100 stycken, tror att jag hade minst 70 över varje gång… I dessa monderna, elektroniska tider – vad skulle man kunna ha istället? Ett kort med webbadressen till Google Scholar? Twitternamnet?… Hm…