Vad gör du på jobbet egentligen?

Tja, det är en bra fråga. Jag bekantar mig. Bekantar mig med kuben, huset och närmiljön. Denhär veckan har jag tillexempel hittat trapphuset, så jag slipper åka hiss hela tiden. Väldigt pedagogiskt står det vid varje halvtrappa hur många steg man gått. Allt för att motivera till rörelse i ett ganska stillasittande hälsohus. Jag bekantar mig med mina kollegor, vilket går ganska långsamt eftersom jag träffar de så väldigt sällan. Men de verkar trevliga. Känner väl igen mig från Lunda-jobbet, ibland orkade man inte vara social och pratsam när det tillfälligt kom nån ny från något avlägset land. Det gör det ju så ofta i denhär branschen… Jag bekantar mig med forskningen som pågår här, för att förhoppningsvis ha en reviderad plan för mina projekt i slutet av oktober. Jag intervjuar datainsamlare, läser kilometervis med artiklar, försöker förstå dataset och deras kodböcker (det går sådär!).

Det är väldigt skönt med en lugn start. En start med mycket tid för att tänka och tänka om. Det har jag inte varit bortskämd med på länge, och såhär i uppstarten av något som sen ska utföras under tre år så krävs det ju lite tankearbete först. Men det känns väldigt ovant. Är rätt säker på att detta är en övergående fas – så jag ska passa på att njuta så länge det går. O sen ska jag sätta tänderna i nån riktigt maffig databas och göra statistiska analyser så att det blixtrar om det! 🙂

Lundarbetet gör sig fortfarande i viss mån påmint. I veckan fick vi veta att manuset jag, Lisa Ekstam och Afsaneh Taei jobbat på under en längre tid är accepterat för publikation. Hääääärrrrlittt! Artikeln handlar om bostadsanpassningar, och hur partnern till den som sökt en bostdsanpassning uppfattar att få sitt hem anpassat. Men den kan jag berätta mer om när den finns i tryck! Det är för övrigt min första artikel utan någon av min handledare – och det är ju viktigt för mig i mitt skede av den akademiska karriären.

son-hosue son

JHU School of Nursing – på fjärde våningen sitter jag…

son-cube fish-tank

…i the fish tank. 🙂