10 sa nej, Crafoordska sa ja!

I FORMAS mobility grant för postdoc projekt som mitt eget ingår inte projektmedel. Det innebär att FORMAS säkrar lön för mig och medföljarbidrag för min stora familj. Men, för att sen, på plats, faktiskt kunna utföra någon forskning krävs ytterligare medel. I vintras tillbringade jag därför en hel del tid att skriva ansökningar för just detta – projektmedel. En hel del slit innebar det – jag hade bestämt mig för att söka minst 10 fonder. Varför? Det sägs att för varje bifall får man räkna med 9 avslag… Så om jag då sökte 10 skulle jag väl få NÅN-ting? Hmm… När första, andra, tredje, fjärde och femte beskedet landade i min mailkorg – alla avslag, så tänkte jag att den där statistiken får man nog ta med en nypa salt. Sjätte – avslag, sjunde – avslag, åttonde – avslag, nionde – avslag, tionde – avslag. Surt! Men jag hade skickat in 11 ansökningar. Och idag fick jag ett fint brev från Crafoordska stiftelsen att de beviljade min ansökan på 200.000 till projektmedel. Tjohoo!! Tack Crafoordska stiftelsen!!

Crafoordska

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt