Etikansökan inlämnad

-Iiihh! Jag som inte ens en gång har gjort en etikansökan i Sverige, har nu tagit mig igenom lite amerikansk, akademisk byråkrati och lämnat in en etikansökan här. Jag har ansökt om att göra en kvalitativ studie kring hur äldre personer med låg inkomst funderar kring kvarboende och flytt. Jag har ju gjort en motsvarande studie i Sverige/Tyskland och då presenterade vi i artikeln ett teoretiskt begrepp – “residential reasoning”. Min förhoppning är nu att ytterligare kunna fördjupa mig i detta genom att förstå hur personer i en helt annan kontext, med helt andra förutsättning (och mindre valmöjligheter) resonerar. Jag hoppas att etikansökan går igenom så att jag kan fortsätta på detta teoretiska spår som jag ju vurmar mycket för också.

Denna vecka har jag också känt att mitt “international mobility grant” från FORMAS varit extra international. Denna vecka har jag skypat med kollega i Nederländerna om en konferenspresentation, en kollega i Australien om ett kommande samarbetsprojekt, en kollega i Östersund om något som förhoppningsvis ska utmynna i ett projekt och så lite eget privat skypande med vän i Canada och familjen hemma i Sverige. Tack, tack, tack för wifi, Skype och Messenger!

Fast hur hi-tech det än är, så är det denna hushållspapper-teskedsinstallation som funkar bäst 🙂

 

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt