Firar publikation

Idag firar jag och Magnus Sandberg och Jimmie Kristensson (fast då på lite avstånd, eftersom de är i Lund) att vårt gemensamma manus blivit accepterat. Så himla kul och väldigt skönt att det är klart. Artikeln heter “Effects on leisure activities and social participation of a case management intervention for frail older people living at home: A randomized controlled trial.” och ska publiceras i Health & Social Care in the Community. I artikeln har vi analyserat sk secondary outcomes av en randomiserad kontrollerad studie av sjuksköterskor och fysioterapeuter som jobbar som case managers för sköra, hemmaboende äldre personer. De sekundära effekterna som vi tittade på var fritidsaktiviteter och delaktighet i samhället, om de ökade av Case Mangement insatsen. Insatsen har redan utvärderats utifrån om det minskar sjukvårdskonsumtionen och om det är kostnadseffektivt (Det kan du läsa mer om här!)

Hur kom det sig att vi samarbetade om detta? Tja, helt enkelt för att jag ville lära mig mer om interventionen och Jimmie som är ansvarig för projektet såg att en arbetsterapeut kanske kunde tillföra något när aktiviteter och delaktighet ska analyseras. Kul! För min del hoppas jag på fler sådana samarbeten i “huset” i Lund. Både inom forskning och utbildning, egentligen. Tänk så mycket kompetent folk det på finns på Institutionen för Hälsovetenskaper vid Lunds universitet. Eminenta experter på smala områden – vad händer om vi slår ihop oss… I den kliniska världen arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor väldigt nära varandra – det skulle (och borde!) forskningen och undervisningen göra. Vad vi kom fram till? Jag lovar att fördjupa mig mer i det när artikeln finns att tillgå. Men, men vi kunde se viss ökning av att utföra fler fritidsaktiviteter, MEN för att få riktiga effekter inom aktivitet och delaktighet måste det vara en tydligare och mer medveten del av insatsen redan från början. Häpp.

Tack Jimmie och Magnus för detta, ser fram emot att se er på IAGG i San Fransisco i sommar!

“Looking back”
( Shared under Creative Commons 2.0  by Bas Bogars)

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Tack Björg! Jag skickar så snart jag fått! Trevlig helg!

  2. Kul! Grattis- ser fram emot att läsa, heja delaktighet 🙂

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt