Postdoc in aging and housing

Ett projekt kring boendefrågor för äldre i USA och Sverige

Fyratusensefemhundrasextioelva ansökningar senare

Jösses, vintern och våren har gått i ansökningarnas tecken. Och är det nån sida jag är less på för tillfället så är det nedanstående. Inget fel på Prisma i sig, men inte en dag till vill jag lägga på att skriva ansökningar.

Jag är fortfarande ganska ovan vid hur man gör och jag har verkligen lärt mig massor denna vår. Fast till priset av att jag sett lite mindre av min familj och lite mindre av min huvudkudde…  Några påskdagar bosatte jag mig på stadsbiblioteket i Towson., och nån helg dessförinnan bokade jag in mig på ett hotell. Och eftersom (eller tack vare?) jag hade dåligt samvete över att vara borta från familjen hela helgen så var jag oerhört disciplinerad och fokuserad.

Spännande är det ju också förstås att skriva, och kreativt att inte strikt behöva hålla sig till artikelformat. I ansökningar får man ju önska vad man vill göra. Så länge det är väl underbyggt förstås…

En av de största vinsterna med min postdok vid JHU är att det gett mig så himla många idéer och forskningsuppslag. När jag hade doktorerat var jag ganska förvirrad över vad jag egentligen ville göra och vågade göra. Nu känner jag starkt vad jag vill göra, vad som känns angeläget för mig och, ja, att jag kan ro i land det. Vi får väl se om beredningsgrupperna på VR, FORMAS och FORTE håller med.

Kan man fortfarande tänka att i snitt var tionde ansökan beviljas? Hm….Jag tror att jag är uppe i sju stycken. Men då ska jag vara tydlig med att jag inte är huvudsökande på alla. Tre har jag varit huvudsökande på – och det räcker låååångt.

Vad jag sökt om? Fffa allt har jag sökt medel för att vi ska kunna fortsätta utveckla vår boenderådgivningsservice i Östersunds kommun och för att lära mer om hur äldre mår som bor i till synes “ofördelaktiga” boendeområden. Vi får se hur det går… Störst sannolikhet är ju att det inte går. Jag hade glädjen att gå vidare från skiss till fullständing ansökan i FORTEs utlysning. Drygt 1000 projekt sökte och 269 valdes ut. Så det kändes ju härligt mitt i allt slitet, men det innebar också att jag behövde utveckla en skiss på 20.000 tecken till en på 65.000 tecken. Vojne, vojne… Nu är det i allafall gjort och inskickat. Puh! Så nu är det bara att vänta på att se vilka de 30 projket som väljs ut i höst.

maj 16, 2018

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *