Postdoc in aging and housing

Ett projekt kring boendefrågor för äldre i USA och Sverige

Summer Research Institute on Behavioral Interventions

Äntligen var det dax! Första veckan i juni skulle sommarskolan gå av stapeln. Sommarskolan som arrangeras av lärarna vid Johns Hopkins University, ledd av min mentor Laura Gitlin. Sommarskolan utbildar i interventionsforskning och har ett starkt fokus på insatser för äldre personer. Ett av mina mål med min postdokperiod är att blir slipad inom just detta område, så förväntningarna var höga. Att utveckla och designa en intervention, att pilottesta och testa i randomiserade kontrollerade studier. Att skala upp och implementera i samhället. Så spännande! Alla lärarna hade två saker gemensamt. 1) De hade genomfört många framgångsrika interventionsstudier 2) De hade gjort många misstag på vägen. Och de var generösa att dela med sig av sina erfarenheter. Kursen är dyr  – närmre 30.000 sek för 3 dagar, så att inte så många från Sverige sökt sig hit är förståeligt. Men i år kom faktiskt tre svenska deltagare – och en av dem var min kollega från Lund, Maria. Så himla kul att ses. Vi hade fullmatade dagar men hann med att prata litegrand i pauserna ändå och en av kvällarna blev det middag hemma hos oss. Jag tror att barnen bubblade på minst lika mycket som vi…

Laura hälsade oss välkomna men höll också i mycket undervisning. Bla om vad man ska tänka på när man söker anslag för interventionsforskning.

   

George Reebok and Roland Thorpe, diskuterade vikten av genomtänkta kontrollgrupper och hur man ser till att minoriteter också inkluderas i de randomiserade kontrollerade studierna.

Här står jag o Maria alldeles ödmjuka 🙂 🙂

“A PLACE where exceptional PEOPLE discover POSSIBILITIES that forever change their lives and the world.”

 

 

september 14, 2017

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *