Sverigebesök

Efterlängtat av hela familjen. 16:e december satte jag och min familj oss på flyget till Sverige – ettochetthalvt år sen sist. Vi var alla superspända och förväntansfulla. Barnen skulle hälsa på i sina gamla klasser, jag och min man skulle jobba lite båda två och framförallt skulle vi träffa vänner och familj och fira jul. Underbart! Den skånska slätten var sig lik, vårt lilla villakvarter låg kvar och Lunds universitet såg ut precis som sist. Härligt! Eftersom jag varit med på en del LU-maillistor under tiden i Baltimore så har jag absolut förstått att det hänt en hel del på LU, men för mig var det framförallt härligt att kunna känna igen mig. CASE har blivit CASE 2.0, först ett FORTE finansierat center men nu också en permanentad del av LUs interdiciplinära raster. Nu är också Juridiska fakulteten med och nya grupper från Samhällsvetenskapliga fakulteten och LTH. Ska bli spännande att få vara en del av det nya CASE 2.0 när jag kommer hem!

Jag passade på att möta min LU-mentor, Susanne Iwarsson, och vår grant manger Steven Schmidt. Mestadels handlade samtalen om vad jag ska göra när jag kommer tillbaka till Lund, och vilka anslag som kan passa att söka. FORMAS postdokanslag ger mig finansiering tom juni 2019 (dvs 2 år i USA och 1 år i Sverige) men därefter har jag inga anslag och ingen tjänst. Jag har lyckats på olika sätt, med olika tidsbegränsade anställning att arbeta på Lunds universitet sedan 2004. Men som på alla attraktiva universitet är de utannonserade tillsvidaretjänsterna extremt få. Nåja, mitt fokus just nu ligger på att få mina artiklar publicerade och att söka, söka, söka, söka anslag. Det är med andra ord dax att kavla upp ärmarna lite till, så får vi se hur långt det bär.

Om postdocinaging

En arbetsterapeut med doktorsexamen på väg ut i vida världen. I augusti 2016 väntar ett tvåårigt postdocprojekt om boendefrågor för äldre vid Johns Hopkins University i Baltimore, MD i USA.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt